Alene, en reise i inniverset.

Alene

Jeg ønsker å dele noe om det å være alene.

Alene følelsen er ikke alltid ensomt. Alene er en tid hvor nye muligheter oppstår, nye tanker kommer frem i bevisstheten i møte med seg selv.
Det er her i øyeblikkene av indre ro at bevisstheten får brynet seg på tilstedeværelsen. Det er her nye valg rydder vei til et sted vi ikke har besøkt før.

Når du opplever stillheten for første gang blir det utrolig bråkete når det blir plass til tankene. De gode og de dårlige. Det er det vanskeligste vi kan stå overfor.

¨- Eventyreren Stian Adland¨
Når du er alene med hjernen din over tid. Kan tanker og følelser overvelde deg. De er ikke farlige, de er en del av den du er akkurat der og da. Ubehagelig, ja. Farlig, nei. En ny mulighet, definitivt.

Det er mange som sliter med mental og eller emosjonell stress.
Vi er ikke flinke nok, tjener ikke nok, har ikke tid nok, burde, skulle, må og skal timeplanen tar tid samtidig som den forteller oss at vi aldri kommer i mål. Vi blir aldri bra nok.

Vi sliter i forhold til våre nærmeste fordi vi ikke strekker til, på jobb fordi vi har for mange arbeidsoppgaver som bare vokser seg større for hver dag som går.

Det blir stilt større krav til oss i dag enn før, det er for noen ikke tid til å spise lunch, slå av en prat med de som trenger en som ser og har tid til å lytte. I dag jobber mange med syke og svake mennesker som om de er på samlebånd.

Ikke rart mange sliter med mental og emosjonell stress.
Jeg har jobbet med min kroniske stress utfordring fra den dagen jeg forsto hva som gjorde meg syk. Som du vet, så er negativ stress årsaken til mange alvorlige sykdommer.

I dag, fremdeles når jeg skal gå ut i møte med nye utfordringer, nye mennesker, store menneskegrupper eller bare i nære venne møter kan jeg oppleve sterke stress symptomer. Hodet blir tåkete, kaos og krise tanker raser gjennom bevisstheten, pulsen øker og magen blåser seg opp slik at pusten ikke får plass i lungene. Å jeg mister meg selv, den jeg er på innsiden.

Nu er det ikke akkurat slik hver gang. Jeg har laget meg mine verktøyer.
Jeg har mange dager i året hvor jeg ikke prater med noen. Jeg har ikke på radioen, musikk eller tv’n. Jeg elsker å gå tur alene i skogen, fotografere å tusle rundt på min egen indre øy.

På sommeren tar jeg kajakk turer alene for å miste meg selv i naturens høylytte stillhet og skjønnhet. << Jeg vil aldri hjem igjen, jeg vil være akkurat her for alltid følelsen >> overmanner meg hver gang. Jeg elsker å være alene med naturen og mitt indre innivers.

Å være alene med mitt indre innivers er manna for sjelen.

Da den eneste utveien for et godt og levelig liv var å gå innover i meg selv å bli kjent med den jeg var der og da. Innså jeg at jeg måtte finne ut hva jeg trengte og hvilke uvaner og programmeringer livet hadde fylt opp sekken jeg bar på. Jeg måtte snu og vende på fastlåste mønstre, bastante og kompromissløse tanker, meninger og alt jeg trodde på.

Jeg måtte åpne opp for nye tanker. Jeg måtte prøve og feile, tørre å miste taket. Derfor var valget lett når jeg fant en utvei. AKKURAT NÅ! er det slik, i morgen har jeg lært noe nytt å da har det endret seg. Akkurat nå! Det var en av de sterkeste setningene jeg startet med for litt over to tiår siden.

Å være alene med seg selv, bli kjent med tankene sine, rydde vekk det som ikke er nødvendig å ha med seg videre, lage nye setninger som <> for å øke bevisstheten på hvor man ønsker å være der og da.

Enkle ord som Å velge, ta valg, ta små og store beslutninger som begynner med JEG – Ja eller Nei, eller si Akkurat Nå mener jeg, tror jeg, tenker jeg, skal jeg. Det er utrolig hvor sterkt ordet JEG – har å si for din indre styrke og gjennomslagskraft i alt du sier og gjør.

Bli kjent med deg selv. Bli en Jeg – person. Husk at livet er i endring eller har en endringsmulighet med seg til enhver tid, Akkurat NÅ!

Jeg velger hver dag ut fra Akkurat NÅ- prinsippet.

Det skaper trygghet og ro i nervesystemet mitt som blir trigget av stress og uforutsigbarhet.
Det hadde ikke vært mulig om jeg ikke har brukt tid på å bli kjent med den jeg er, med den siden av meg som saboterte meg så sterkt at jeg ble mer og mer syk.

Jeg måtte bli kjent med følelsene og tankene mine for å se hvordan de jobbet i mot meg. Jeg måtte utfordre, prøve og feile til jeg fant mitt balansepunkt.
Min beste medisin er å være alene, ha mye alenetid og kvalitetstid med de jeg er glad i.

Vær snill med deg selv, vær var overfor stress hos deg og dine nærmeste. Negativ stress kan bli en kronisk tilstand som sies å være nesten umulig å reversere.

Jeg har vært heldig som har funnet sterke verktøyer som gir meg et liv nesten uten for mye negativ stress. Derfor kaller jeg meg for en LivsstilArkitekt. Jeg har virkelig revet ned et destruktivt og traumatisert indre liv og bygget opp et nytt rikt og spennende fremtidsrettet liv på innsiden som blir sterkere og sterkere.

Hvis du kjenner at du trenger noen verktøyer er det bare å sende meg en mail.

Du er tross alt en LivsstilArkitekt du også. 🙂
Ønsker deg en strålende uke.
Hilsen Barbro
✨ B.E.A.R✨

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *