Alene men ikke ensom.

Når jeg lærte kunsten å leve ekte og ærlig med meg selv, oppdaget jeg at aleneheten har vært en velsignelse.
En gave alle ekstra sensitive og introverte vil ha glede av. Vi har vår egen superpower som kan foredles samtidig som
vi kan være samfunnsnyttige og bidragsytere til det store fellesskapet. Jeg har funnet min vei, min superpower og mine verktøyer
til et liv som passer for min sensitive og introverte livsstil med en meningsfylt hverdag.

Barbro, du må vite hva du ikke vil ha og hvordan du kan endre det.
Hva er din SuperPower?

Jeg har i lang tid sett hvordan vår bruk av sosiale medier overtar våre sosiale interaksjoner med hverandre. Det er slutt med uformelle og impulsive kaffebesøk en formiddag eller kveld. De stundene hvor vi kunne gi en klem, vise spontan glede for uventet besøk å ikke minst at noen ville og ønsket å være sammen med oss uten planlegging. Skulle tro dette var manna for en introvert og sensitiv person som trives best alene på sin egen indre øy. Det er langt i fra det som er sannheten. Jeg elsker besøk, ha en til en samtaler som gir næring til sjela og gi å få en klem som er lang nok til at godfølelsen sitter i lenge etter at jeg eller besøket har gått.

I dag har sms, mms, snap, messenger og andre sosiale plattformer tatt over for klemmen, den spontane gleden og bekreftelsen på at vi har noen venner som er nære. Det gjelder ikke alle. Noen har et nettverk som lager sine faste gatherings i løpet av året. Mange av de har plottet ned alt i kalenderen et år i forveien. De vet hvem som kommer på besøk, når de har tid til å trene, når de skal preppe mat og hvem de skal besøke eller feire. Ikke minst når de skal feire familiens bursdager så har vet de hvem som har fått invitasjon. Jeg lurer på om de savner det samme som meg. det spontane, tiden i sofakroken eller rundt kjøkkenbordet og den klemmen som sitter igjen med smil i hjertet.

Når jeg ønsker å ha kontakt med mennesker jeg er glad i eller synes om, er sosiale medier ikke min kommunikasjonsplattform. De vet at jeg foretrekker en telefon eller FaceTime eller en ordentlig gammeldags face to face møte. Jeg kan også planlegge møter og gatherings med mine venner og bekjente. Men det blir ikke det samme som når det banker på døren og utenfor står en god venn. Gleden er så mye mer spontan og ekte.

Ikke misforstå, jeg er utrolig glad for sosiale medier og den friheten alle muligheten gir meg. Som innflytter til Oslo uten nettverk og nære venner, har sosiale medier vært et must for meg. Jeg har truffet enormt mange flotte personer å noen har landet i mitt liv for lenger eller kortere tid. Det har passet meg med tanke på min introverte og sensitive person med den livsstil det har medført. Jeg har alltid vært en enstøing som har trivdes i kulissene eller helt alene.

Å være klar og tydelig med en bevissthet og kunnskap om hvem som lever på innsiden er en kunst. Ensomheten som har rammet så utrolig mange i dette landet Norge ødelegger liv. Det ødelegger noe i samfunnet også. Ensomheten er moren til mange andre utfordringer som psykiske problemer på grunn av isolasjon som igjen fører til fysiske problemer med en lang rekke av livsstilsykdommer. Tilhørighet, bekreftelser, kjærlighet og nærhet med en heiagjeng er viktig for oss alle. Inkludert særinger, enstøinger og alle som faller utenfor det sosiale fellesskapet.

I noen år av mitt liv levde jeg i dette ensomme limbolandet hvor jeg ikke evnet å føle tilhørighet til noe eller noen. Når jeg nådde mitt nokpunkt skjedde noe jeg kaller for magisk. Livet på innsiden endret fokus. All den kunnskapen, de bøkene, de erfaringene, de historiene og den personen jeg alltid hadde vært på innsiden ga meg innsikt og utsikt med mange sammendrag av erkjennelser etterhvert som veien videre ble tydeligere i bevisstheten min. Det var begynnelsen av det livet jeg lever i dag.

Etter en tid med sykdom som har gitt meg litt mindre energi til å følge opp alt jeg hadde planer om, drømt om og satt som mål for fremtiden har jeg endelig funnet en ny energi. Tenk, jeg hadde til og med jobbet målrettet mot målet mitt, noe jeg trodde jeg aldri ville komme tilbake til, jeg hadde gitt opp det meste.

Det har ikke vært forgjeves å være indisponibel i eget liv. Det er så mange muligheter der også for oss som har verktøyene med viljen til å bruke de. Jeg har lært enormt mye nytt om det å ikke ha energi, å hva det gjør med livsgleden og livskvaliteten. Jeg har fått sortert mine erfaringer, lest flere bøker, fulgt flere podcaster, lyttet til andre og stilt mange spørsmål. Jeg er tross alt en ihuga kunskapsnerd som aldri gir opp med å følge med på utviklingen som raser gjennom årene før vi rekker å blunke.

Når alderen har kommet langt over middelaldrende hadde det gått upåaktet hen om jeg bare sluttet å tro på at jeg kunne nå en drøm, at jeg hadde gitt opp. Overraskelsen var stor når jeg oppdaget at jeg har enda drømmer jeg ønsker å realisere, sånne enormt store drømmer. Fordi jeg tror på at mulighetene som livet har å by oss alle…. innehar overraskelser vi ikke trodde eller hadde fantasi om skulle skje oss. Livet er raust når vi går det i møte for å gripe tak i mulighetene som snakker til oss når de dukker opp. I dag har jeg sommerfugler i magen som synger om nye mål.

Er du en av de som kjenner på de tankene men føler deg alene eller ensom med de? Du er ikke alene, det er mange av oss. Kanskje dette er en mulighet som snakker til både deg og meg. Kanskje det er akkurat nå vi får vise hvor sterk vår SuperPower er. Kanskje det er akkurat du og jeg som skal møtes for å nå målene og drømmene våre?

Jeg vil og ønsker at flest mulig skal komme ut av sin ensomhet eller sitt indre fengsel som kanskje forteller deg at du ikke er god nok, men vil mer. Jeg ønsker å hjelpe flest mulig til å finne sin SuperPower mot det livet de ønsker å leve. Hvis du kjenner deg igjen i noe av mine erfaringer har jeg laget en oppskrift med steg for steg verktøyer som vil hjelpe deg å finne ditt balansepunkt som du kan jobbe videre med.

Send meg en melding her eller en mail om du ønsker å vite mer, så sender jeg deg informasjon i løpet av kort tid. Husk å skriv ned mailadressen og telefonnummer så jeg får kontaktet deg.

Alt godt til deg og god helg.
Du er verdifull, Du har SuperPower

Sammen kan vi skape Magi.
Barbro Rist
B.E.A.R

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *