Ja-året i Bilder

2019 JA-året

Hvert år har sin historie, dette er mitt JA-år. Jeg jobber med noe som for meg gir mening og verdi. Jeg noterer ned verktøyene mine, som et erfaringskart i ord og bilder. Håper de kan være til hjelp for alle som er innom å ser etter noe de kan gripe fatt i i sitt eget liv. Da vil det gi mening for flere enn meg. 🙂

En endringsprosess er en kompleks affære hvor uante sider ved meg selv blir tydligere. Det kan føre til sterke møter med seg selv. Det er som om scenelyset står på alle sider ved meg som har ført meg gjennom livet så langt. Samtidig forteller de meg hva jeg kan gjøre på veien videre.
De valgene jeg tar uten å være bevisst ved å kun bruke min mental kapasitet (fornuft) gjør at jeg ikke hører min indre stemme som alltid fører meg til de riktige avgjørelsene hvor jeg lander godt i livet mitt.
Fokus på ytre overflod og tankespinn tar fokusen vekk fra den jeg er og det livet jeg ønsker å leve i..
Grense Jakobselv for 17 år siden.
Jeg var fri, frisk og lykkelig. Mye har skjedd på de 17 årene. Men en ting tok jeg med meg, mitt nye liv startet med å si JA til meg. Jeg måtte velge bevisst å ha fokus på de valgene jeg tok for å lære underveis. Her har det vært mange feilskjær, det er de som har ført meg frem gjennom kunnskapen jeg fikk.
Takknemlighet øvelsene mine har vært en av de sterkeste verktøyene jeg har hatt i min utvikling. De har hjulpet meg med å ha fokus på de tingene som gjør livet mitt rikt og mangfoldig i livets motbakker. De har lært meg at motbakker er positivt for å kunne leve et riktig liv med en indre styrke. Det er jo definitivt noe å være takknemlig for. Eller hva sier du?
Det som gjør hverdagen min god å bo i er når jeg har kontakt med meg selv, mine indre verdier det jeg går livet mitt i møte med nysgjerrighet og begeistring der jeg finner meningsfulle oppgaver som gir verdi. Jeg kan ikke prøve å gjøre oppgaver jeg ikke kan, men jeg kan ta bort bokstavene pr for å øve til jeg kan/mestrer oppgavene livet gir meg. Det kalles å gjøre. 🙂
Å velge bevisst gang etter gang ut fra mitt indre kompass, økte jeg fokuset på det som er viktig for meg. Samtidig fikk jeg en indre ro når jeg lærte å mestre kunsten å øke bevisstheten på det som var viktig for meg og det som gir verdi for meg. verdi i den forstand at jeg lever i trå med mine verdier, ikke min mentale ytre overflod.
Innseilingen til Son Gjestehavn høsten 2017.
Jeg liker dette bildet, det minner meg om livet i sin helhet. Det er ikke alltid vi ser livet eller situasjoner helt klart. Når vi sier JA til oss selv handler det om å ta de gode valgene som fører oss frem, – ikke tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *